SM Screen

Trycksaker

Är du på jakt efter trycksaker åt ditt företag eller kanske till sportlaget för att synas mer? Trycksaker är alltid fördelaktigt ur marknadsföringssynpunkt. Det kan handla om att trycka exempelvis t-shirts, klistermärken och andra typer av dekaler. Det tycks som marknadsföring på internet aldrig kommer slå ut denna klassiska reklammetod helt å hållet.
Det finns flera olika företag som erbjuder trycksaker och trycker dessa enligt olika metoder. SM screen gör dekaler, screentryck och tröjtryck . SM Screen har många år i branschen och är ett av de bättre företagen vad gäller trycksaker. De har väldigt breda kunskaper och ägnar sig åt flera trycktekniker, vilket innebär att de kan tillgodose alla kunders behov.

Screentryck

Tryck på tröjor är något som SM Screen hanterar. Den metod som används är screentryck som innebär att trycket målas fast på tröjan. Man spänner upp en tät duk på en ram som man bestryker med en uv-känslig hinna. Originalet skrivs ut på originalfilm och placeras över ramen. Vidare belyser man ramen med hjälp av en UV-lampa. Därefter sköljer man bort delen av hinnan som inte härdats av lampan.
Nästa del i processen är att placera ramen på den tröja som ska tryckas. En rakel används för att stryka färgen på ett jämnt sätt över ramen. Färgen rinner igenom och fastnar på tröjan. Man kan använda en värmepress, en hårtork eller en torkbana för att få trycket att torka.
Det bästa med screentryck det är en metod som är både hållbar och billig när det handlar om att trycka stora volymer. Dock är metoden mindre lämpad för mindre upplagor eftersom det är relativt kostsamt med förberedelserna för screentryck

Offsettryck

En annan typ av tryckmetod som är mycket vanlig är offsettryck som används flitigt för att trycka på papper. Böcker och större tidningsupplagor brukar i de allra flesta fall tryckas enligt offsetstrycksmetoden. Men många företag och privatpersoner beställer även olika typer av dekaler som trycks enligt offsetstrycksmetoden. Offsettryck innebär att färgburen information från tryckplåt till en tryckyta. Offsettryck ger ett mycket skarpt tryck och håller en mycket hög kvalitet.

Dekaler
Dekaler i alla former och färger är inga problem för SM Screen att leverera. De arbetar med de bästa materialen och deras maskiner är snabba och printar dekaler som håller mycket hög kvalité. Här kan man ta del av produkter som SM Screen erbjuder.